
Līdakas kotletes
Līdakas kotletēm mums vajadzēs:
Līdakas fileju,
sīpolus, ķiplokus,
cūkas speķi (speķi var ņemt kā svaigu, tā sālītu vai arī kūpinātu. Speķa vietā var izmantot arī treknāku gaļu. Kāpēc speķītis vajadzīgs? Tāpēc, ka līdakas gaļa izcepoties būs sausa un, lai kotletes būtu sulīgas, tām nepieciešams treknumiņš),
izmērcētu baltmaizi,
olas,
treknu krējumu,
sāli, melnos maltos piparus
citronu sulu
Līdakas fileju tiek malta divas reizes. Asakas no filejas ārā nav jāņem, jo, divreiz izmaļot, tās kotletēs nejutīs. Otro reizi maļot, filejai klāt piemaļ speķi, sīpolus, ķiplokus, izmērcētu baltmaizi.
Samalto masu vienmērīgi izmaisa, pieliek krējumu, olas, sāli, piparus un piespiež citrona sulu. Uz apmēram 1,5 kg līdakas vajadzētu vismaz divus vidējus citronus. Citrona sula nomaskēs zivs garšu. Un neuztraucieties, kotletēm nebūs citrona piegaršas, tās nebūs arī skābas. Visu masu rūpīgi samīca viendabīgu, veido kotletes un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.

Rukolas-tomātu-vistas salāti

Mazsālīts lasis
Arī šis Tev varētu patikt :)

Cepamais pulveris – gatavojam pašas
26. augusts, 2018
Beciņas savā sulā
3. septembris, 2023