Garšīgais

Līdakas kotletes

Līdakas kotletēm mums vajadzēs:

Līdakas fileju,
sīpolus, ķiplokus,
cūkas speķi
(speķi var ņemt kā svaigu, tā sālītu vai arī kūpinātu. Speķa vietā var izmantot arī treknāku gaļu. Kāpēc speķītis vajadzīgs? Tāpēc, ka līdakas gaļa izcepoties būs sausa un, lai kotletes būtu sulīgas, tām nepieciešams treknumiņš),
izmērcētu baltmaizi,
olas,
treknu krējumu,
sāli, melnos maltos piparus

citronu sulu

Līdakas fileju tiek malta divas reizes. Asakas no filejas ārā nav jāņem, jo, divreiz izmaļot, tās kotletēs nejutīs. Otro reizi maļot, filejai klāt piemaļ speķi, sīpolus, ķiplokus, izmērcētu baltmaizi.
Samalto masu vienmērīgi izmaisa, pieliek krējumu, olas, sāli, piparus un piespiež citrona sulu. Uz apmēram 1,5 kg līdakas vajadzētu vismaz divus vidējus citronus. Citrona sula nomaskēs zivs garšu. Un neuztraucieties, kotletēm nebūs citrona piegaršas, tās nebūs arī skābas. Visu masu rūpīgi samīca viendabīgu, veido kotletes un cep uz pannas eļļā no abām pusēm.

0 Reizes

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.